Ателие ВСИЧКО ЗА ХОРАТА. ОБЩЕСТВЕНИ ХОРЕОГРАФИИ

МАЛЪК СЕЗОН 2018 и ТР „Сфумато“ обявяват за участие

Ателие ВСИЧКО ЗА ХОРАТА. ОБЩЕСТВЕНИ ХОРЕОГРАФИИ

с Мигел Рохо (Лос Барбарос - Испания)
30/06 – 04/07/2018 г. * 10 – 13 ч.
Показ: 05/07
Брой участници: 10-20
Отворен към: актьори, драматурзи, автори, танцьори, режисьори и всички, които се интересуват от изкуства
Работен език: английски


Los Bárbaros е проект, в който различни артисти от всички дисциплини сътрудничат и се стремят да създадат творби, които пресичат границите и където един и същи въпрос се разглежда от различни гледни точки и в различни форми: театрални пиеси, пърформанс, инсталация, книги, фотография.
Една от линиите на художествено изследване на Los Bárbaros се занимава с въпросите как идентичността се конструира през памет и фикция и как можем да създадем космогоничен разказ днес, който да удържа нашите общности и да обяснява живота ни.


Мигел Рохо е режисьор и изпълнител, който развива работата си около изкуството на участието и новите начини за ангажиране с аудиторията. Работи на границите на театъра, танца, изобразителните изкуства и литературата. През 2013 г. основава Лос Барбарос с Хавиер Хернандо. Неговата работа има концептуален подход към проблемите на съвременното общество, между реалността и измислицата, хумора и поезията.
Проектът Всичко за хората. Обществени хореографии, който е активен от три години, се занимава с – идеята за държавност, как се строи държава и какво би станало, ако бихме могли да изградим държавата си от нулата. Работи се с идеите за микронации и утопии, хвърляйки в бъдещето фикции, които могат да ни помогнат да поставим под въпрос настоящето си и може би да мислим възможности за бъдещето си.


   

Проектът МАЛЪК СЕЗОН 2018 се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018г.