Всичко на масата

по Чарлз Буковски

Всичко на масата
по Чарлз Буковски
90 мин
Режисьор:
Композитор:
Участват: Васил Дуев-Тайг
Моноспектакъл на ВАСИЛ ДУЕВ

Сценична адаптация и постановка: Ана Батева
Композитор: Стефан Здравески

Хенри Чинаски - героят алтер его на Чарлз Буковски, е още млад, тъкмо пристъпил в истинския живот преди да започне шестването си из всички романи на своя автор. Пред нас той се изправя на сцената, за да се надсмее с дивашкото си чувство за хумор, преборвайки спомените от тежкото си детство, причинено от баща му. Чрез маската на своята ирония и цинизъм Хенри се противопоставя на затискащия го свят , в който от малък е трябвало сам да се справя... Той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ - несподелени любови, проблеми в семейството, борба за насъщния, творчески пориви, мечти за един по-голям живот, борба със системата, която постоянно се опитва да ни засмуче... Самоироничен към себе си и своите стремежи, предизвикващ смеха на своите зрители, Хенри успява да надмогне меланхолията на ежедневието и тежките удари нанесени от баща му. Без да спестява нищо от това, което чувства и мисли.


*****Номинация Икар 2017 за главна мъжка роля***
**** Награда за най-добър спектакъл на "BALKAN THEATRE TIRANA FEST" в Албания ****

**** Награда за сценичен експеримент и иновация на Интернационалния фестивал "АКТЬОРЪТ НА ЕВРОПА" в Ресен, Македония ****
**** Награда за най-добър спектакъл на Интернационалния фестивал на монодрамата "MONOACT" в Печ, Косово ****
**** Премиера на Интернационалния фестивал на монодрамата 2016 в Битоля, Македония ****
**** През 2017-та спектакълът е поканен на още четири фестивала в Русия, Монголия, Турция и Сърбия. ****


Страница на спектакъла - 
https://www.facebook.com/vsichkonamasata/


Отзиви:
Получих книгата „Всичко на масата” от сестра си за Коледа преди 5 години. На първата страница тя ми беше написала: „Дано това четиво помогне в развитието ти като независим и информиран журналист”.

Теглейки чертата за последните 5 години, това четиво е повлияло преди всичко в развитието ми на човек, чиято библиотека е претрупана с книги на Буковски, търсещ нещата в света, назовани с истинските им имена – по начин, които за някои понякога е възмутителен, а за мен е абсолютно точен и изчерпателен.
В моноспектакъла на Васил Дуев „Всичко на масата” ще се срещнете с един Чинански, противопоставящ се на рамките, в които ни изпраща още първата глътка въздух на този свят. С неподправена ирония той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ – секс, алкохол, работа, несбъднати желания, мечти към един по-голям живот. И някъде по този труден и противоречив път Чинански все пак открива смисъл на съществуването в най-голямата си любов – писането.
Сигурна съм, че всеки почитател на Буковски ще получи подарък за душата си, който да го топли на път за вкъщи в зимната вечер на следващата постановка .

 

купи билет
16 Юли, 19.00 (Камерна зала)
02 / 943 38 90
14.00 - 19.00 ч.
почивен ден - неделя
Comments System WIDGET PACK