LARGO - ПОСЛЕДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

LARGO - ПОСЛЕДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ
La Poetica Fisica – II
хореограф: Корхан Башаран
Корхан Башаран е международно признат танцьор и хореограф, който се води в работата си от дълбокото желание да изследва непознатото и да прегърне уязвимостта. Той има бакалавърска степен от университета Билкент и магистърска степен по мениджмънт на изкуството от университета Йедитепе. Корхан е артистичен директор на танцовата компания RAu, която понастоящем осъществява артистичната си дейност в Истанбул. След 10-годишна професионална кариера в Турция, през 2008 г. Корхан се премества в Ню Йорк, където получава стипендия от Cunningham Studio, учи се при емблематичния артист Мърс Кънингам и танцува с репертоарната трупа на компанията „Кънингам“.
Учил е и си е сътрудничил с различни хореографи и режисьори в Истанбул и Ню Йорк, като винаги се е стремял да надхвърля границите на това, което е познато и удобно. Творби на Корхан са поръчани от DMUSA/BAM Brooklyn, Nimbus Dance Works, Mari Meade DC, Project 44, Бостънската консерватория в Berklee в САЩ и MDT на Държавния балет, Akbank Sanat, Tatbikat Sahnesi в Турция. Като личност Корхан е визионер, който постоянно се стреми да преобрази себе си и света около себе си. Той е майстор на занаята си, смел и безстрашен изследовател на непознатото и страстен защитник на трансформиращата сила на изкуството.
Артистичният подход на Корхан е вдъхновен от концепцията RAu, която подчертава важността на приемането на уязвимостта и несигурността, за да се постигне лична трансформация. Чрез непоколебимия си ангажимент към RAu Корхан вдъхновява да се прегърне мистерията на живота и да се вложи доверие на пътуването към себереализацията. След пандемията компания RAu представи премиерно най-новата си мултидисциплинарна творба „Дидона“ на 26-ото издание на Театралния фестивал в Истанбул, в сътрудничество с Атаман Гирискен и Толга Яялар. С всеки нов проект Корхан продължава да предизвиква себе си и публиката, като я кани да се присъедини към него на пътешествие към себепознанието и личностното израстване.
 

02 / 943 38 90
14.00 - 19.00 ч.
почивен ден - неделя
Comments System WIDGET PACK